Sismoloji Laboratuvarı

 

Sismoloji Laboratuvarı 1960 yılından beri aktif olarak Türkiye ve dünyada mevcut çalışmakta olan deprem kayıt istasyonlarından elde edilen verilerle, yerkürenin yapısal ve fiziksel özelliklerinin araştırılmasında öncü bir rol üstlenmektedir. Laboratuvarda yürütülen araştırma projeleri ve yüksek lisans ve doktora çalışmaları, özellikle deprem kaynağında meydana gelen fiziksel süreçleri ve kabuk ve manto yapısının izotropik ve anizotropik özelliklerini 3-Boyutlu kaynak ve yapısal tomografik ters çözüm yöntemleriyle incelenmesine yöneliktir.

Sismoloji Laboratuvarı’nda yürütülen çalışmalar ulusal ve de uluslararası SCI-indekslerce taranan nitelikli bilimsel dergilerde (Science, Nature, JGR-Solid Earth, EPSL, Tectonophysics, GJI, GRL, PEPI, JAES, Solid-Earth-EGU) yayınlanmaktadır. Sismoloji Laboratuvarı dünyadaki diğer başlıca önemli araştırma kurumlarının (ETH-Zurich, NASA-JPL, INGV, NOA-Athens, Chinese Academy of Science, GFZ-Potsdam) sismoloji gruplarıyla ortak işbirlikleri ve araştırma projeleri gerçekleştirmektedir.

Sismoloji Laboratuvarı’nda kullanılan başlıca hesaplama üniteleri ve diğer bilgisayar ekipmanlarının temininde, İTÜ-BAP, TÜBİTAK, TÜBA, BAGEP ve Alexander von Humboldt (AvH) gibi kuruluşlardan alınan ödül ve proje desteklerinden yararlanılmaktadır.

Sismoloji Laboratuvarı Ekibi

Prof. Dr. Tuncay Taymaz
Prof. Dr. Seda Yolsal-Çevikbilen (Lab. Sorumlusu)
Doç. Dr. Tuna Eken (Lab. Sorumlusu)
Araş. Gör. Derya Keleş
Araş. Gör. Ceyhun Erman
Araş. Gör. Berkan Özkan
Araş. Gör. Başak Işık


İTÜ Laboratuvarları web sayfasındaki ilgili bağlantı için tıklayınız.