Prof.Dr. Nezihi CANITEZ Veri İşlem Laboratuvarı

Nezihi Canıtez Lab. Foto
 

1996 yılından günümüze MTA, DPT ve TÜBİTAK katkıları ve bağışçımız merhum Prof.Dr. Turhan Taner hocamızdan laboratuvarımıza yapılan katkılar ile alt yapısı geliştirilen “Nezihi Canıtez Veri İşlem Laboratuvarı”nda, deniz ve kara alanlarında ölçülen sismik verilerinin işlenmesi, analiz edilmesi ve görüntülenmesi gerçekleştirilmektedir. Sismik verilere geleneksel ve geleneksel olmayan veri işlem teknikleri uygulanarak iki boyutlu ya da üç boyutlu sismik verilerin işlenmesi ve değerlendirilmesi mümkün olmaktadır.


Laboratuvarda,
• 'ECHOS' Sismik Veri İşlem yazılımı yüklü iş istasyonu,
• Linux ve Windows işletim sistemli bilgisayarlar,
• Tarayıcı, Termal yazıcı, Renkli ve siyah/beyaz lazer yazıcılar,

bulunmaktadır. Laboratuvarda sığ ve derin kara ile deniz sismiği ölçümlerinden elde edilen verilerin en son tekniklerle değerlendirilmesi ve yorumlanması gerçekleştirilmektedir. Bu laboratuvardaki alt yapıyla diğer jeofizik ve jeolojik verilerin değerlendirilmesi de yapılabilmektedir.


Laboratuvara katkıda bulunan:

Prof.Dr. Turhan Taner'e, “Turhan Taner” Sismik Veri İşlem iş istasyonunun kurulmasındaki katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Petrel Jeofizik Modülünü
 Bölümümüze armağan ettiklerinden dolayı Schlumberger şirketine teşekkürlerimizi sunarız.

Echos Sismik Veri İşlem Paketini ve Geodepth Migration and Velocity Modelling Veri İşlem Paketini Bölümümüze armağan ettiklerinden dolayı AspenTech şirketine teşekkürlerimizi sunarız.

Kingdom Sismik Veri Yorumlama Paketini Bölümümüze armağan ettiklerinden dolayı IHS Global Incorporation şirketine teşekkürlerimizi sunarız.

CAT3D, 3B Yansıma Sismiği Tomografisi Programını Bölümümüze armağan ettiklerinden dolayı  İtalya, OGS (National Institute of Oceanography and Experimental Geophysics of Italy) Araştırma Enstitüsü’ne  teşekkürlerimizi sunarız.

AspenTech, Echos Sismik Veri İşlem Paketi ve Geodepth Migration and Velocity Modelling Veri İşlem Paketi’nin bölümümüze kurulum ve güncelleme desteğini sağlayan TPAO Genel Müdürlüğü’ne teşekkürlerimizi sunarız.

İTÜ Laboratuvarları web sayfasındaki ilgili bağlantı için tıklayınız.